Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.3 din 2010  
         
  Articol:   EFECTELE NEVOILOR PSIHOLOGICE ŞI REGLĂRILOR MOTIVAŢIONALE ASUPRA COMPORTAMENTULUI DE EXERCIŢIU FIZIC.

Autori:  CRĂCIUN MARIUS.
 
       
         
  Rezumat:  Efectele nevoilor psihologice şi reglărilor motivaţionale asupra comportamentului de exerciţiu fizic. Scopul studiului nostru este investigarea relaţiei dintre nevoile psihologice fundamentale şi reglările motivaţionale care influenţează comporta¬mentul de exerciţiu fizic. Un număr de trei chestionare (BREQ, LTEQ şi BNSWS) au fost administrate la 150 de subiecţi care participau la un program de exerciţii fizice viguroase. Şapte variabile contribuie independent la predicţia exerciţiului fizic viguros (gen, vârsta, competenţa, relaţionarea, reglarea identificată, reglarea integrată, reglarea introiectată). Concluzii: Rezultatele cercetării susţin constructele Teoriei auto-determinării în contextul exerciţiilor fizice viguroase şi importanţa formele mai auto-determinate ale reglărilor comportamentale.

Cuvinte cheie: Teoria auto-determinării, activitate fizică viguroasă, nevoi psihologice, reglări comportamentale, comportament de exerciţiu
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă