Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2021  
         
  Articol:   NECESITATEA APLICĂRII PARCURSURILOR APLICATIVE ÎN DEZVOLTAREA CAPACITĂȚILOR CONDIȚIONALE ȘI COORDINATIVE ALE JUCĂTORILOR DE HANDBAL MASCULIN, JUNIORI II. / THE IMPORTANCE OF USING CIRCUIT TRAINING IN THE DEVELOPMENT OF CONDITIONAL AND COORDINATIVE ABILITIES OF MALE U17 HANDBALL PLAYERS.

Autori:  CRISTEA-MIC NARCIS, COSTEA LIANA MARIA.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.66(2).19

Published Online: 2021-06-30
Published Print: 2021-06-30
pp.103-116


VIEW PDF

FULL PDF

REZUMAT: Necesitatea aplicării parcursurilor aplicative în dezvoltarea capacităților condiționale și coordinative ale jucătorilor de handbal masculin, juniori II. O pregătire fizică bună și o dezvoltare armonioasă a sportivilor, impune obişnuirea acestora cu practicarea parcursurilor aplicative în cadrul antrenamentelor specifice disciplinei handbal, care să le asigure cunoaşterea până la automatizare a unui complex de exerciţii şi a modului lor de execuţie. Obiective: Am plecat de la premiza că înlănțuirea mai multor structuri specifice jocului de handbal în cadrul unui parcurs aplicativ poate fi benefică dezvoltării capacităților condiționale și coordinative ale jucătorilor de handbal masculin, juniori II. Metode: S-a utilizat în principal metoda experimentului, s-a realizat testarea vitezei pe direcții diferite, cu accent pe viteza de execuție, viteza de accelerare, viteza în regim de forță precum și agilitatea şi coordonarea generală, iar interpretarea datelor s-a realizat prin aplicarea metodei statistico-matematice, metoda reprezentărilor grafice. Rezultate: Rezultatele indică o diferenţă semnificativă statistic între mediile rezultatelor obţinute de subiecţii celor două grupe la testul „Parcurs aplicativ 1” pentru testarea vitezei pe direcții diferite, cu accent pe viteza de executie, viteza de accelerare, viteza în regim de forță precum și agilitatea şi coordonarea generală, media având valoarea 31.98 sec. la grupa experiment, respectiv 34.48 sec. la grupa de control. Rezultă că media este mai mică la grupa de experiment cu 2.51 sec. (7.27%). Concluzii: Cu cât indicatorii motrici sunt la cote superioare, cu atât capacitățile tehnico-tactice ale jucătorilor de handbal masculin, juniori II vor face diferența în atingerea eficienței maxime.
Cuvinte cheie: Covid-19, înot, antrenament, metode, gestionarea activității, activitate fizică, timp liber.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă