Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2021  
         
  Articol:   IMPORTANȚA UNUI STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS ȘI ROLUL ACTIVITĂȚII FIZICE PE ACEST PLAN. / THE IMPORTANCE OF A HEALTHY LIFESTYLE AND THE ROLE OF PHYSICAL ACTIVITY IN THIS PLAN.

Autori:  GHERMAN ALEXANDRU ANDREI, MONEA DAN, GOMBOS LEON.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.66(2).17

Published Online: 2021-06-30
Published Print: 2021-06-30
pp.79-92


VIEW PDF

FULL PDF

REZUMAT: Importanța unui stil de viață sănătos și rolul activității fizice pe acest plan. Introducere Conceptul de timp liber a evoluat de-a lungul secolelor în funcție de diferite modele organizate social. Astfel, s-a constatat că omenirea s-a bucurat întotdeauna de un anumit tip de organizare a timpului liber, de diferite forme și activități de organizare. Obiectiv Studiul își propune să identifice un concept de educație fizică pentru timpul liber, stimulând dorința de exercițiu, dezvoltând spiritul de inițiativă, asigurând continuitatea în practica activităților motorii. Metode Avantajele majore ale chestionarelor și sondajelor bazate pe web nu necesită administrarea personală a materialelor, sunt accesibile în întreaga lume și, prin urmare, sunt disponibile transcultural. Rezultate Majoritatea subiecților (68,5%) consideră o dietă sănătoasă drept „foarte importantă” din punct de vedere sportiv. Dacă ar fi să cuplăm acest lucru cu răspunsul „important” la această întrebare, am descoperi că o mare majoritate (94,4%) consideră dieta și nutriția ca o componentă cheie a activității fizice. Concluzii Activitatea fizică de agrement ajută la un stil de viață sănătos, indiferent de profesia pe care o practicați. Prin această lucrare intenționăm să creăm un ghid în practicarea activităților de agrement fizic și să ajutăm în practica lor. Cu toate acestea, multe tipuri diferite de exerciții s-au dovedit a fi benefice, inclusiv antrenament aerob, antrenament de rezistență sau forță, mers pe jos, sărituri, înot, exerciții acvatice, precum și exerciții pentru îmbunătățirea flexibilității și echilibrului pentru un stil de viață sănătos.
Cuvinte cheie: activități fizice de timp liber, sport, managementul timpului, sănătate
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă