Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2021  
         
  Articol:   O SCURTĂ REVIZUIRE A LITERATURII ȘTIINȚIFICE CU PRIVIRE LA CHESTIONARELE VALIDATE UTILIZATE ÎN EVALUAREA NIVELULUI ACTIVITĂȚII FIZICE LA COPII ȘI ADOLESCENȚI / A SHORT REVIEW OF VALIDATED QUESTIONNAIRES FOR EVALUATING LEVELS OF PHYSICAL ACTIVITY IN CHILDREN AND ADOLESCENTS.

Autori:  STRAVA CRISTIAN-COSMIN, ORAVIȚAN MIHAELA, MONEA DAN.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.66(2).14

Published Online: 2021-06-30
Published Print: 2021-06-30
pp.29-42


VIEW PDF

FULL PDF

REZUMAT: O scurtă revizuire a literaturii științifice cu privire la chestionarele validate utilizate în evaluarea nivelului activității fizice la copii și adolescenți. Obezitatea la copii și adolescenti devine o problemă de sănătate la nivel mondial, deoarece în ultimii ani prevalența obezității în rândul tinerilor a atins niveluri foarte ridicate. Nivelul crescut de obezitate la vârste mici crește îngrijorarea la nivel global astfel că, prin creșterea prevalenței obezității la copii se creează o presiune enormă asupra sistemului de sănătate. Obezitatea este o afecțiune complexă influențată nu numai de factori genetici, ci și de alții precum: inactivitatea fizică și dieta nesănătoasă sau supraalimentarea precum și de percepția greșită asupra statutului ponderal propriu. Unele dintre măsurile necesare pentru depășirea acestor factori constau în faptul că programele de intervenție utilizate pentru prevenirea sau combaterea obezității trebuie să includă evaluarea și corectarea acestor factori, precum și monitorizarea evoluției acestora în timp. Chestionarele sunt instrumente eficiente care pot fi utilizate pentru evaluarea acestor parametri. Acest studiu își propune să revizuiască literatura de specialitate pentru a identifica și centraliza cele mai fiabile și valide chestionare create și utilizate în ultimii 5 ani pentru evaluarea activității fizice la copii și adolescenți.

Cuvinte cheie: obezitate, copii, adolescenți, chestionare, activitate fizică
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă