Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2018  
         
  Articol:   STUDIU COMPARATIV PRIVIND EFICIENȚA JUCĂTORILOR EXTREMĂ DIN JOCUL DE VOLEI ÎN COMPETIȚIILE DE ÎNALTĂ PERFORMANȚĂ / COMPARATIVE STUDY ON EFFICIENCY AND OBTAINING POINTS IN HIGH PERFORMANCE COMPETITIONS OF THE WING SPIKER VOLLEYBALL PLAYER.

Autori:  ŞANTA CRISTIAN, STUPAR RADU-CRISTIAN, ȘANTA ONELA.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.63(2).17

Published Online: 2018-06-30
Published Print: 2018-06-30
pp. 91-98


VIEW PDF: COMPARATIVE STUDY ON EFFICIENCY …

Studiu comparativ privind eficiența jucătorilor extremă din jocul de volei în competițiile de înaltă performanță. În ziua de azi performanțele sportive nu sunt o întâmplare. În performanțele de vârf, o echipă de volei trebuie să aibă control asupra tuturor elementelor tehnice și tactice, pentru a evita întreruperea unei secvențe de joc, prin greșeli amendate de regulament, dar încercând prin mijloace specifice jocului să îl facă pe adversar să greșească. Atacul este cea mai influentă abilitate specifică jocul de volei cu ajutorul căreia se poate prezice succesul echipei. Performanța acțiunilor ofensive, sunt dependente de înălțimea la care se execută în raport cu înălțimea fileului și sunt determinate de capacitatea jucătorului de a-și înaltă centrul de greutate pe verticală. În cazul voleiului executarea unei sărituri cu desprindere pe verticală este asociată cu performanța sportivului, fiind un factor decizional în eficiența realizării atacului. Scopul studiului este de a evalua eficiența jucătorilor de clasă mondială care au participat la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 și în, Liga Mondială de Volei 2017. Valorile măsurabile în vederea realizării studiului au fost: înălțimea jucătorilor, săritura pe verticală, cu elan, și atingerea punctului maxim, cu o mână - elan de atac, săritura și atingerea cât mai sus cu brațul întins, săritură pe verticală, de pe loc, cu atingerea punctului maxim, cu două mâini - elan de brațe, numărul de atacuri realizate în fiecare meci, numărul de puncte câștigate în urma acțiunilor ofensive.

Cuvinte-cheie: volei, jucător extremă, eficiența loviturii
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă