Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2017  
         
  Articol:   IMPLEMENTAREA AIKIDO ÎN PROGRAMUL DE ACTIVITĂȚI FIZICE LA ELEVII DE 9-10 ANI/IMPLEMENTING AIKIDO IN PHYSICAL ACTIVITY PROGRAMS WITH 9-10 YEAR-OLD CHILDREN.

Autori:  ALEXANDRA-CRISTINA POP, GHEORGHE MONEA, ION-PETRE BARBOȘ.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.62(2).15

Published Online: 2017-06-30
Published Print: 2017-06-30

VIEW PDF: IMPLEMENTING AIKIDO IN PHYSICAL ACTIVITY PROGRAMS WITH 9-10 YEAR-OLD CHILDREN

Implementarea Aikido în programul de activități fizice la elevii de 9-10 ani. Fără îndoială, în ultimii ani asistăm la o încercare susținută de a aduce îmbunătățiri în conținutul și forma Programei de învățământ, în domeniul Educației Fizice și Sportului din țara noastră. Aceste căutări se focusează, atât pentru identificarea unor noi instrumente și mijloace cu care să creștem atractivitatea lecțiilor și a activităților de educație fizică și sport, dar și pentru îmbunătățirea potențialului biomotric al elevilor de vârstă mică. Astfel, am implementat în cadrul Liceului ”Brassai Samuel”, din Cluj Napoca, în perioada 01.10.2013 – 01.06.2014, Proiectul ”Strategii de abordare a pregătirii fizice la elevii de vârstă școlară mică prin aplicarea exercițiilor aikido în cadrul activităților fizice la clasă”.

Cuvinte-cheie: programa școlară. activitate fizică, aikido, test, indice, corelație, tineri
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă