Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2016  
         
  Articol:   ÎNTRECERILE CU CARACTER SPORTIV, JOCURILE PUBLICE ȘI EXERCIŢIILE FIZICE PE TERITORIUL IMPERIULUI ROMAN / SPORT CONTESTS, GAMES AND PHYSICAL EXERCISES ON THE TERRITORY OF THE ROMAN EMPIRE.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: SPORT CONTESTS, GAMES AND PHYSICAL EXERCISES ON THE TERRITORY OF THE ROMAN EMPIRE

Întrecerile cu caracter sportiv, jocurile publice și exerciţiile fizice pe teritoriul imperiului roman. Scopul lucrării este acela de a aduce istoria sportului, a educaţiei fizice din Imperiul Roman, la nivelul cunoştinţelor actuale despre acest subiect. Valoarea intrinsecă a surselor scrise și arheologice antice despre sportul roman este mare. Unele surse literare, epigrafice și numismatice, cele care sunt surse directe nu pot fi disputate.Acestea trebuie să fie luate așa cum sunt scrise. Sursele arheologice, care sunt cu siguranță mai numeroase și mai răspândite, pot fi interpretate atât în termeni de reprezentare și de interpretare. În același timp, politica de publicitate a sportului devine greu de înțeles, deși este comparabil cu politica de astăzi, bazată mai mult pe interpretare.

Cuvinte-cheie: stadium, pugilat, duumvirat, pancraţiu, pentatlon, palestra.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă