Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2014  
         
  Articol:   CLASIFICAREA BIOMECANICĂ A TEHNICILOR DE PROIECTARE DIN PICIOARE NAGE-WAZA / BIOMECHANIC CLASSIFICATION OF NAGE-WAZA THROWING TECHNIQUES (II).

Autori:  COSMIN PRODEA.
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: BIOMECHANIC CLASSIFICATION OF NAGE-WAZA THROWING TECHNIQUES (II)

Clasificarea biomecanică a tehnicilor de proiectare din picioare nage-waza. La o primă abordare toate tehnicile de aruncare pot apărea diferite în forma lor, dar o analiză ştiinţifică ne permite a spune că fiecare tehnică de aruncare are în ea caracteristici generale şi caracteristici particulare. Caracteristicile generale sunt acele acţiuni principale care se regăsesc la un număr mare de tehnici, în timp ce caracteristicile particulare se opresc asupra datelor. O analiză biomecanică a proiectărilor nu poate face abstracţii, de înfruntarea problemei clasificării raţionale pentru stadii succesive: simplificare mai întâi ; generalizare şi ridicare la nivel principiu pentru toate categoriile de proiectări. Principiul de simplificare a problemei claselor de forţa în joc se utilizează metodica diferenţială a lui KANO, subdivizarea mişcării de aruncare în trei faze. TUKURI – toate mişcările pregătitoare menite să pregătească dezechilibrarea corpului lui UKE şi poziţionarea corpului lui TORI pentru aruncare. KUZUSHI - acţiunea forţelor de dezechilibrare şi direcţia şi sensul final. KAKE – execuţia finală a mişcărilor pentru efectuarea aruncării şi analiza apoi a lui UKE simplificând efectele forţelor secundare, trecând apoi la generalizarea categoriilor de forţe căruia este supus faza de KAKE.

Cuvinte Cheie: Judo, Clasificarea Biomecanica.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă