Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2014  
         
  Articol:   CONSIDERAŢII PRIVIND PRACTICAREA ACTIVITĂŢILOR SPORTIVE ÎN CLUJ-NAPOCA – ÎNTRE UNIUNEA EUROPEANĂ ŞI ROMÂNIA / CONSIDERATIONS CONCERNING PRACTICING SPORTS ACTIVITIES IN CLUJ-NAPOCA - BETWEEN THE EUROPEAN UNION AND ROMANIA.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: CONSIDERATIONS CONCERNING PRACTICING SPORTS ACTIVITIES IN CLUJ-NAPOCA - BETWEEN THE EUROPEAN UNION AND ROMANIA

Consideraţii privind practicarea activităţilor sportive în Cluj-Napoca – între Uniunea Europeană şi România. Este bine cunoscută influenţele benefice ale practicării activităţilor sportive. Totodată accederea la această influenţă benefică necesită timp, continuitate şi nu în ultimul rând de dirijarea de către un specialist în domeniul sportului. Astfel, cei care doresc acest lucru trebuie să fie conştienţi că o lecţie de antrenament pe lună nu este îndeajuns. Aşadar, în această lucrare ne propunem să prezentăm concret care este situaţia activităţilor sportive în Uniunea Europeană şi România, axându-ne pe criterile: cât de activi sunt cetăţenii, care este forma organizatorică de practicare şi care sunt motivele pentru care se angrenează în activităţi sportive. Obiectivul nostru este de compara datele de la nivelul Uniunii Europene şi România cu datele obţinute din cercetarea efectuată în cadrul liceelor din Cluj-Napoca.

Cuvinte cheie: activităţi sportive, forma organizatorică, motivaţie

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă