Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2014  
         
  Articol:   ECHIPE ORĂDENE ÎN PRIMA DIVIZIE DE POLO A ROMÂNIEI / ORADEA’S TEAMS IN THE ROMANIAN FIRST DIVISION OF WATER POLO.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: ORADEA’S TEAMS IN THE ROMANIAN FIRST DIVISION OF WATER POLO

Echipe orădene în prima divizie de polo a României. Cu toate că dintre jocurile sportive de echipă practicate în orașul nostru poloul are cele mai bune rezultate, în literatura de specialitate se găsesc puține lucrări care să abordeze trecutul acestei discipline sportive în Oradea. Pornind de la această realitate, autorii au crezut de cuviință că o lucrare privind participarea echipelor orădene în prima divizie de polo a României este de actualitate și este utilă pentru cei interesați de acest segment al istoriei sportului orădean. Studierea trecutului acestui sport în Oradea, publicarea rezultatelor unor asemenea cercetări este cu atât mai necesară cu cât în arhive, în biblioteci, în pagini ale ziarelor de sport, în rubricile sportive ale unor cotidiene, în albume personale, în diferite însemnări ale participanților la diferite evenimente legate de istoria polului orădean există informații valoroase, care așteaptă să fie cercetate și puse la dispoziția celor interesați. Lucrarea se referă la principalele momente prin care au trecut cele mai bune echipe de polo din orașul nostru în cei șaizeci și cinci de ani de participare în campionatul național, la jucătorii, antrenorii și la rezultatele obținute de grupările orădene în prima divizie de polo a României. Lucrarea reprezintă valorificarea, și sub această formă, a do¬cumentelor studiate în vederea redactării unei monografii a poloului orădean.

Cuvinte cheie: istoria sportului, polo, campionat național, Oradea

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă