Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2014  
         
  Articol:   EXERCIŢII PENTRU DEZVOLTAREA PRECIZIEI ŞI ORIENTĂRII POZIŢIILOR ŞI MIŞCĂRILOR CORPULUI ÎN SPAŢIU PRIN MIJLOACE SPECIFICE JOCULUI DE BASCHET / EXERCISES FOR THE IMPROVEMENT OF ACCURACY AND POSITION ORIENTATION AND BODY MOVEMENT IN SPACE THROUGH MEANS SPECIFIC FOR THE BASKETBALL GAME.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: EXERCISES FOR THE IMPROVEMENT OF ACCURACY AND POSITION ORIENTATION AND BODY MOVEMENT IN SPACE THROUGH MEANS SPECIFIC FOR THE BASKETBALL GAME

Exerciţii pentru dezvoltarea preciziei şi orientării poziţiilor şi mişcărilor corpului în spaţiu prin mijloace specifice jocului de baschet. Datorită importanţei in jocul de baschet a capacităţii de precizie si a orientării corpului si segmentelor acestuia in spatiu, această lucrare prezintă o serie de exerciţii care să dezvolte această aptitudine. În prima fază, sub îndrumarea noastră au fost concepute şi s-au exersat exerciţii specifice, urmand ca, in faza a doua, după înţelegerea sarcinii, elevii împărţiţi în formaţii de lucru sa conceapa exerciţii analoage, cele mai semnificative fiind exersate cu toată clasa. Cercetarea a cuprins patru etape: un preexperiment, un experiment in care s-au aplicat variabilele independente, urmate de o evaluare finala, iar la sfarsit un retest. Rezultatele cercetării ne-au demonstrat faptul că exerciţiie folosite au contribuit la dezvoltarea preciziei si orientării corpului în spaţiu şi recomandăm utilizarea lor în lecţiile de educaţie fizică, cu precizarea ca aceste exerciţii să fie adaptate şi chiar completate în conformitate cu vârsta elevilor, baza materială existentă şi nivelul lor de pregătire. Lucrarea de fata prezinta cele mai semnificative exerciţii create şi aplicate lotului experimental.

Cuvinte cheie: experiment, precizie, orientare spatiala, exercitii specifice, aptitudine.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă