Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2014  
         
  Articol:   EVALUAREA PARAMETRILOR FIZIOLOGICI LA COPIII CU DIZABILITĂŢI PSIHO-MOTRICE, SUB INFLUENŢA EXERCIŢIULUI FIZIC ADAPTAT / EVALUATION OF PHYSIOLOGICAL PARAMETERS OF CHILDREN WITH PSYCHOMOTRICAL DISABILITIES UNDER THE INFLUENCE OF WATER EXERCISING.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: EVALUATION OF PHYSIOLOGICAL PARAMETERS OF CHILDREN WITH PSYCHOMOTRICAL DISABILITIES UNDER THE INFLUENCE OF WATER EXERCISING

Evaluarea parametrilor fiziologici la copiii cu dizabilităţi psiho-motrice, sub influenţa exerciţiului fizic adaptat. Activitatea sportivă adaptată este un beneficiu major în viaţa copiilor cu dizabilităţi, dar din păcate sunt puţine instituţiile care se ocupă de aceştia. Avem bucuria de a cunoaşte o organizaţie „EU POT”, care a reuşit să se mobilizeze şi să desfăşoare exerciţii fizice de înot adaptat cu acesti copii. Efortul fizic din lecţiile de inot adaptat determină variaţii ale constantelor fiziologice ale organismului. Organizaţia „Eu Pot” împreună cu Departamentul de Ştiinţe Umaniste al Universităţii „Valahia” din Târgovişte a desfăşurat un stagiu de înot adaptat cu copiii cu dizabilităţi psiho-motrice ai şcolii Speciale de Arte şi Meserii, Târgovişte. Deoarece este o activitate de pionierat am urmărit şi am evaluat parametrii fiziologici ai copiilor participanţi la activitatea sportivă. Considerăm că evaluarea parametrilor fiziologici la copiii cu dizabilităţi ne oferă o imagine clară a valorilor acestora, care se modifică sub influenţa efortului sau chiar a emoţiilor generate de aparatura medicală. S-au desfăşurat măsurători ale parametrilor fiziologici înainte şi după efort şi s-au realizat interpretări ale rezultatelor obţinute. Valorile au prezentat modificări foarte interesant, unele valori au crescut după efort, dar alte valori au scăzut după desfăşurarea efortului în apă.

Cuvinte cheie: parametrii fiziologici, copii cu dizabilităţi, exerciţiu fizic adaptat.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă