Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2014  
         
  Articol:   OPTIMIZAREA FACTORILOR PSIHOLOGICI PRIN INTERMEDIUL ANTRE¬NAMENTULUI DEPRINDERILOR MENTALE ÎN SPORTURILE DE LUPTĂ / THE MENTAL SKILLS TRAINING IN COMBAT SPORTS.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: THE MENTAL SKILLS TRAINING IN COMBAT SPORTS

Optimizarea factorilor psihologici prin intermediul antre¬namentului deprinderilor mentale în sporturile de luptă. Importanţa factorului psihologic pentru performanţa sportivă este evidentă din punctul de vedere al simţului comun. Aceasta a fost demonstrată şi în mod ştiinţific. Competiţia presupune o stare psihică intens stresantă la nivelul sportivilor care afectează performanţa sportivă dacă nu este gestionată corespunzător. Meciurile din sporturile de luptă implică un stres deosebit datorită faptului că rănirea nu este doar un risc cu o probabilitate crescută, ci poate fi chiar un mijloc folosit împotriva adversarului pentru obţinerea victo¬riei. Antrenamentul deprinderilor mentale este instrumentul pentru gestiunea stărilor psihologice competiţionale, a cărui eficienţă este susţinută prin rezul¬tate ale cercetării inclusiv în domeniul sporturilor de luptă. Studiul prezent îşi propune să ofere o imagine de ansamblu concisă, clară şi cuprinzătoare asupra acestuia şi aspectelor conexe, încercând să surprindă elementele specifice spor¬turilor de luptă.

Cuvinte cheie: deprinderi mentale, antrenamentul deprinderilor mentale, sporturi de luptă

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă