Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2013  
         
  Articol:   RECUPERAREA UMĂRULUI DUREROS LA SPORTIVI PRIN TEHNICI COMPLEMENTARE DE MASAJ / THE RECOVERY OF PAINFUL SHOULDER TO SPORTSMEN THROUGH COMPLEMENTARY TECHNIQUES OF MASSAGE.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: THE RECOVERY OF PAINFUL SHOULDER TO SPORTSMEN THROUGH COMPLEMENTARY TECHNIQUES OF MASSAGE

Recuperarea umărului dureros la sportivi prin tehnici complementare de masaj. Introducere: Valoarea scăzută a forţei musculare a centurii scapulare favorizează apariţia acestei patologii la sportivii care practică activităţi repetitive în articulaţia umărului. Obiective: Prezentarea importanţei tehnicilor complementare de masaj în programul de recuperare a umărului dureros posttraumatic la sportivi. Analiza eficienţei programelor de recuperare care cuprind diferite tehnici complementare de masaj cu indicaţii în umărul dureros posttraumatic. Material şi metodă: Urmărirea şi evaluarea unui lot de sportivi cu umăr dureros posttraumatic care practică tenisul de masă, folosind pentru recuperare tehnici complementare de masaj. Rezultate: În urma tratamentului, evoluţia a fost favorabilă, în toate cele 20 de cazuri, survenind vindecarea completă. Concluzii: Tehnicile complementare de masaj sunt indispensabile în tratamentul sechelelor posttraumatice pentru restaurarea funcţionalităţii segmentului afectat. Indicaţia majoră este la pacienţii la care se doreşte o recuperare cât mai completă şi în timp cât mai scurt.

Cuvinte cheie: masaj, tehnici complementare, traume, evaluare , fizioterapie.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă