Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2013  
         
  Articol:   PREVENIREA ŞI CORECTAREA DEFICIENŢELOR DE POSTURĂ PRIN MIJLOACE SPECIFICE JOCURILOR SPORTIV / PREVENTION AND CORRECTION OF POSTURE BY MEANS SPECIFIC TO SPORT GAMES.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: PREVENTION AND CORRECTION OF POSTURE BY MEANS SPECIFIC TO SPORT GAMES

Prevenirea şi corectarea deficienţelor de postură prin mijloace specifice jocurilor sportiv. Din nefericire există o incidenţă tot mai ridicată a posturii incorecte. Prevenirea apariţiei deposturărilor reprezintă profilaxia primară şi se realizează prin menţinerea unei atitudini corecte a corpului prin autocontrol, atât în activităţile cotidiene cât şi în cele şcolare, profesionale Corecţia posturii este complexă şi depinde de întinderea, gravitatea lor, dar şi de vârstă, sex, temperament, grad de antrenament, boli asociate etc. Programele kinetice pe care le-am folosit au cuprins exerciţii fizice corective, exerciţii analitice şi cele pentru condiţionare fizica generala care asigură formarea simţului ţinutei corecte. Programele kinetice folosite au fost individualizate sub raportul sistemului de mijloace utilizat si al modalităţilor de execuţie a actelor motrice specifice. Din gama largă a posibilităţilor pe care le oferă mişcarea ca remediu al deficientelor de postura am sintetizat diferite tehnici de lucru, individualizând programele kinetice în funcţie de eficacităţile lor.

Cuvinte cheie: postură, deficienţă, mijloace, jocuri sportive.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă