Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2013  
         
  Articol:   TURNEUL ECHIPEI DE FOTBAL CLUBUL ATHLETIC ORADEA ÎN ȚĂRI ALE EUROPEI DE VEST ȘI AFRICA DE NORD, DECEMBRIE 1932 – MARTIE 1933 / THE TOUR OF THE FOOTBALL TEAM ATHLETIC CLUB ORADEA IN COUNTRIES OF WESTERN EUROPE AND NORTH AFRICA, DECEMBER 1932 – MARCH 1933.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: THE TOUR OF THE FOOTBALL TEAM ATHLETIC CLUB ORADEA IN COUNTRIES OF WESTERN EUROPE AND NORTH AFRICA, DECEMBER 1932 – MARCH 1933

Turneul echipei de fotbal Clubul Athletic Oradea în țări ale Europei de Vest și Africa de Nord, decembrie 1932 – martie 1933. La începutul anilor `30, Clubul Athletic Oradea, prin valoarea componenților săi, prin locul ocupat în ierarhia campionatului intern, prin numărul întâlnirilor și a rezultatelor obținute cu echipe din diferite țări, era una din grupările cele mai bune din România și se număra printre cele mai cunoscute echipe românești în Europa Centrală și de Vest. Ne-am propus să prezentăm un moment important din istoria Clubului Athletic Oradea. Pe baza informațiilor aflate în diferite surse, documente din arhive locale, articole din presa vremii, fotografii din albume personale, discuții cu diferite persoane, lucrarea abordează aspecte legate de turneul din 1932/1933 în Europa de Vest și Africa de Nord. În prima parte a lucrării, autorii prezintă contextul în care s-a decis organizarea turneului și a decurs pregătirea acestuia. În continuare este abordată partea europeană a turneului, jocurile disputate în Franța și Luxemburg. Prezentarea continuă cu jocurile din Maroc și Algeria. Prin durata sa, prin numărul jocurilor disputate și rezultatele obținute, acest turneu a fost cel mai de seamă efectuat până la acea dată de o echipă de fotbal din România. Pe lângă valoarea sa sportivă, turneul a avut o contribuție importantă la promovarea fotbalului românesc în țări din Europa de Vest și Africa de Nord.

Cuvinte cheie: istoria sportului, fotbal, Oradea

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă