Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2013  
         
  Articol:   EFECTELE CAFEINEI ASUPRA PERFORMANŢA SPORTIVĂ ŞI ASUPRA ORGANISMULUI UMAN / EFFECTS OF CAFFEINE ON ATHLETIC PERFORMANCE AND ON THE HUMAN BODY.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: EFFECTS OF CAFFEINE ON ATHLETIC PERFORMANCE AND ON THE HUMAN BODY

Efectele cafeinei asupra performanţa sportivă şi asupra organismului uman. Efectul cafeinei asupra organismului uman este ştiut de mii de ani în urmă. În acest studiu dorim să prezentăm cât mai multe dintre efectele fiziologice, care apar în timpul investigaţiei de cafeină. Am fost interesaţi de modul şi măsura în care aceasta influenţează diferitele forme ale efortului, formele vitezei şi forţa musculară. Am încercat să procesăm cât mai multe experimente pentru o concluzie corectă. Prezentăm efectele secundare, dar și afirmaţia Agenţiei Internaţionale de Anti-doping.O cantitate de cafeină indicată pentru îmbunătăţirea performanţei este între 3şi 6 mg/kg de greutate corporală.Scopul nostru era scrierea unui studiu sumar, care oferă informaţii de bază (și nu numai) cititorilor despre efectul cafeinei asupra performanţei sportive.

Cuvinte cheie: cafeină, performanţa sportivă, efecte, strategii de utilizare, admisie

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă