Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2012  
         
  Articol:   TESTAREA PUTERII DEZVOLTATE CU AJUTORUL COVORULUI DE SĂRITURI MGM-15 / POWER OUTPUT TEST WITH THE MGM-15 JUMP CARPET.

Autori:  GOMBOŞ LEON.
 
       
         
  Rezumat:  Testarea puterii dezvoltate cu ajutorul Covorului de sărituri MGM-15 Premize. Scopul acestui articol este acela de a testa Covorul de sărituri MGM-15 dacă poate fi folosit ca un instrument fiabil pentru a înregistra nivelul real al puterii dezvoltate de sportivi. Un suport excelent a fost studiul lui Bahamonde şi Johnson care s-a concentrat pe identificarea unei metode de măsurare obiectivă a puterii. Metode. Am folosit covorul de sărituri MGM-15 pentru toate testele aplicate în timpul studiului. Rezultate. Valoarea înregistrată pentru grupul de sportivi de performanta a fost între 1.77 si 5.4, în timp ce pentru celălalt grup a fost între 2.33 si 4.42. Având în vedere aceste date, valorile medii pentru primul grup au fost 3.37 şi 3.54 (pentru cele 2 măsurători),iar pentru celălalt grup au fost 3.45 şi 3.54 (pentru aceleaşi măsurători). Concluzii. Putem spune că Covorul de Sărituri MGM-15 este un bun ajutor pentru sistematizarea antrena¬mentelor pentru creşterea de putere dezvoltată pentru oricare dintre echipele de top care concurează în Campionatul Naţional. Aceasta este o modalitate foarte bună de a ajuta activitatea personalului oferind un mod obiectiv de a stabili eficienţa unui program de instruire.

Cuvinte cheie: handbal, muşchi, putere, sport, măsurare, antrenament
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă