Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2011  
         
  Articol:   STUDIU PRIVIND MAXIMALIZAREA PROFITULUI SAU MAXIMALIZAREA UTILITĂŢII APLICAT ÎN CAZUL ORGANIZAŢIILOR SPORTIVE PROFESIONISTE.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  

Studiu privind maximalizarea profitului sau maximalizarea utilităţii aplicat în cazul organizaţiilor sportive profesioniste. Studiul de faţă prezintă orientarea organizaţiilor sportive profesioniste, indeosebi cele de jocuri sportive de echipă, ale căror obiective primare pot fi maximalizarea profitului sau maximalizarea utilităţii. Una dintre cele mai importante decizii luate de către managerii de club este angajarea de sportivi talentaţi. Mai mulţi sportivi profesionişti de valoare angajaţi aduc nu numai la creşterea costurilor unui club, dar duc de asemenea, la înregistrarea a mai multor victorii şi venituri pe perioada campionatului. Cluburile sportive profesioniste (cu jocuri de echipă), vor angaja în consecinţă, numărul de jucători valoroşi care maximalizează diferenţa dintre veniturile şi costurile în timpul unui sezon de campionat.

Cuvinte cheie: maximalizarea profitului; maximalizarea utilităţii; maximalizarea venit/câştigului; sportiv profesionist; organizaţie sportivă profesionistă.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă