Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2010  
         
  Articol:   PREGĂTIREA ATLETICĂ LA COPII STADIUL I PRIN ANTRENABILITATEA POLIVALENTĂ ŞI POLIATLETICĂ.

Autori:  MONEA GHEORGHE, BONDOC-IONESCU DRAGOS, MIRCEA NEAMŢU.
 
       
         
  Rezumat:  

Pregătirea atletică la copii stadiul I prin antrenabilitatea polivalentă şi poliatletică. Sensibilitatea subiectivă care caracterizează procesul de învăţare depinde de o varietate de factori, cum ar fi: vârsta, experienţa anterioară, nivelul de pre-învăţare sau de pre-formare, forţa şi puterea, eventual, variaţii genetice. Având în vedere faptul că cea mai mare parte a structurilor nervoase au abordat creştere în vârstă de formă şi că majoritatea sistemelor de mişcare de bază sunt bine structurate, această perioadă poate fi considerată optimă pentru învăţarea şi aplicarea deprinderilor de bază motorii. Polivalenta, din punctul nostru de vedere, este bine întemeiata şi autentica, fiind, mai mult de natura multilaterala, orientata spre mai multe planuri ale personalităţii umane cuprinde factorul fizic, psihic, planul afectiv, moral şi spiritual. Ca principiu general de învăţare şi de formare, polivalenta este plasata, în cadrul misiunii de formare si organizarea, în cadrul orientărilor generale de taxonomie formare generală.

Cuvinte cheie: calităţi motrice, pregătirea atleţilor, pregătire polivalenta si poliatletică, probe de sprint, performanţa

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă