Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2006  
         
  Articol:   TESTE SPECIFICE FOLOSITE PENTRU EVALUAREA INDICATORILOR FUNCTIONALI LA PERSOANELE CE PRACTICA GIMNASTICA AEROBICA.

Autori:  OCHIANĂ GABRIELA, OCHIANĂ NICOLAE.
 
       
         
  Rezumat:  Teste specifice folosite pentru evaluarea indicatorilor funcţionali la persoanele ce practică gimnastică aerobică. În ultimul timp din ce în ce mai multe persoane active practică o formă organizată de mişcare în scopul menţinerii la parametri superiori a stării de sănătate, dar şi pentru menţinerea sau recâştigarea unui aspect estetic plăcut obiectivat prin scăderea în greutate, micşorarea diametrelor corporale şi nu în ultimul rând o adaptare mai eficientă a aparatului cardio-respirator la solicitările din activităţile zilnice.Scopul a fost de a selecta cele mai eficiente teste care să faciliteze realizarea profilulul morfo-somatic şi funcţional al persoanelor care practică gimnastica aerobică, teste care să fie eficiente şi care să poată fi folosite de orice specialist în condiţii similare.Folosirea măsurătorilor antropometrice, a indicelelui Kulcsar, testului Ruffier, testarea VIMS-ului şi VEMS-ului şi proba Schellong contribuie la formarea unui profil morfo-funcţional care reliefează atât aspectul estetic cât şi capacitatea funcţională cardio-vasculară, responsabile de menţinerea stării de sănătate la un nivel optim.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă