Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2006  
         
  Articol:   STUDIU EXPERIMENTAL PRIVIND POSIBILITATILE DE IMPLICARE A KINETOTERAPEUTULUI IN PREVENIREA SI RECUPERAREA TINERILOR CONSUMATORI DE DROGURI.

Autori:  BALINT TATIANA, BALINT GHEORGHE, OCHIANĂ NICOLAE, OCHIANĂ GABRIELA.
 
       
         
  Rezumat:  Studiu experimental privind posibilităţile de implicare a Kinetoterapeutului în prevenirea şi recuperarea tinerilor consumatori de droguri. În România, drogurile reprezintă o problemă relativ nouă, apărută după 1990. Dup această perioadă, deschiderea graniţelor şi slăbirea coerciţiei din partea statului, a făcut posibilă pătrunderea drogurilor, iniţial sub forma drogurilor, apoi sub forma consumului. Mijloacele mass – media anunţă numărul din ce în ce mai mare de tineri implicaţi în consumul de droguri.Pornind de la ideea complexităţii cauzelor şi efectelor consumului de droguri, am abordat pe parcursul acestei cercetări, atât aspectele bio-psiho-sociale, cât şi cele practice legate de importanţa, rolul şi locul kinetoterapeutului în recuperarea tinerilor consumatori de droguri.Studiul urmăreşte o nouă perspectivă care încearcă să scoată în evidenţă rolul/locul kinetoterapeutului în programul de tratament al toxicomanului. Din echipa multidisciplinară, care se poate ocupa de reabilitarea fizică, psihică şi socială a consumatorului de droguri, trebuie să facă parte şi kinetoterapeutul, care prin mijloacele kinetoterapeutice, poate să contribuie la recuperarea fizică şi psihică a consumatorului de droguri.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă