Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2021  
         
  Articol:   INFLUENȚA BIOFEEDBACK-ULUI ÎN REEDUCAREA POSTURALĂ A SPORTIVILOR / THE INFLUENCE OF BIOFEEDBACK IN POSTURAL REHABILITATION OF ATHLETES.

Autori:  CHELARU HAJNAL, BULDUȘ CODRUȚA FLORINA, MONEA DAN.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.66(1).10


Published Online: 2021-03-20
Published Print: 2021-03-30
pp. 101-110

VIEW PDF

FULL PDF

REZUMAT.
Influența biofeedback-ului în reeducarea posturală a sportivilor. O postură echilibrată vă permite să efectuați mișcări sportive cu un consum optim de energie și un stres minim pe sistemul musculo-scheletic. Cu ajutorul tehnologiei oferite de posturograf, putem identifica abaterile cu ajutorul centrului de greutate, punctele de susținere, gradul de încărcare, distribuția greutății în tălpi, postura anterioară posteriorizată sau comprimată, asimetriile corpului și printr-o interpretare în context biomecanic, pot fi identificate orice compensații sau decompensări. Scop. Scopul studiului este de a îmbunătăți postura prin tratament de biofeedback folosind dispozitivul GPS 600. Materiale. Posturograful sau sistemul postural global (GPS) este un sistem avansat de analiză posturală care folosește tehnici și metode de diagnostic și evaluare neinvazivă în domeniul recuperării medicale. Posturografia include 2 unități de diagnostic și software. Metode. Metodele utilizate pentru evaluare au fost metoda de studiu bibliografic, metoda de observare, metode de măsurare, metoda experimentala, metoda statistica. Tratament. Tratamentele pentru reeducarea posturii cu dispozitivul GPS 600 au avut loc timp de 2 săptămâni. În timpul tratamentului, subiecții au trebuit să-și mențină poziția / postura corpului, așa cum este indicat de dispozitiv. Rezultate. Dintre cei 12 sportivi, anterioritatea capului s-a îmbunătățit, centrul de greutate, încărcarea pe membrele inferioare dreapta și stânga. La sfârșitul celor 2 săptămâni, sportivii au atins un echilibru perfect al centrului de greutate și al distribuției greutății pe membrele inferioare. Concluzii. Tratamentele biofeedback cu ajutorul dispozitivului GPS 600 ajută atât la îmbunătățirea, cât și la menținerea rezultatelor obținute în timp.
Cuvinte cheie: biofeedback, postura, sportivi, GPS 600
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă