Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2021  
         
  Articol:   O RECENZIE SISTEMATICĂ ASUPRA INTERVENȚIILOR CARE FOLOSESC STABILIREA OBIECTIVELOR PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA PERFORMANȚEI SPORTIVE / A SYSTEMATIC REVIEW OF GOAL SETTING INTERVENTIONS TO IMPROVE SPORTS PERFORMANCE.

Autori:  POP RAREȘ-MIHAI, GROSU EMILIA FLORINA, ZADIC ALEXANDRU.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.66(1).04


Published Online: 2021-03-20
Published Print: 2021-03-30
pp. 35-50

VIEW PDF

FULL PDF

REZUMAT.
O recenzie sistematică asupra intervențiilor care folosesc stabilirea obiectivelor pentru îmbunătățirea performanței sportive. Introducere. Teoria stabilirii obiectivelor (Locke & Latham, 1990) a fost dezvoltată inițial pentru domeniul psihologiei organizaționale, iar de atunci a fost folosită ca tehnică motivațională în mai multe domenii, printre care și cel al performanței sportive. Având în vedere factorii multiplii care influențează performanța sportivă, precum și faptul că stabilirea obiectivelor a devenit un subiect din ce în ce mai popular, considerăm oportună sumarizarea celor mai recente rezultate științifice din acest domeniu. Obiectiv. Obiectivul acestei lucrări este de a realiza o recenzie sistematică a literaturii de specialitate asupra intervențiilor care folosesc stabilirea obiectivelor pentru creșterea performanței sportive. Metode. O căutare comprehensivă a literaturii de specialitate a fost realizată în bazele de date: Scopus, ScienceDirect, Directory of Open Access Journals, ERIC, Social Sciences Citation Index, Science Citation Index și APA PsycArticles în Octombrie 2020 și a inclus articole științifice publicate începând cu anul 2000. Rezultate. Un total de 1520 de rezultate au fost identificate, dintre care 27 de articole au întrunit criteriile de eligibilitate și au fost incluse în această recenzie. Concluzii. Această recenzie sistematică evidențiază faptul că stabilirea obiectivelor reprezintă o strategie eficientă de modificare comportamentală care poate îmbunătăți performanța sportivilor. Discuțiile se concentrează asupra implicațiilor practice și a direcțiilor viitoare de cercetare.
Cuvinte cheie: stabilirea obiectivelor, sport, analiza aplicată a comportamentului, performanța sportivă
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă