Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2020  
         
  Articol:   CONTRIBUȚIA SPORTULUI LA DEZVOLTAREA ECONOMICĂ ȘI SOCIALĂ / THE CONTRIBUTION OF SPORT TO ECONOMIC AND SOCIAL DEVELOPMENT.

Autori:  BARBU MIHAI CONSTANTIN RĂZVAN, BURCEA GEORGE BOGDAN, DUMITRU ROXANA, POPESCU MARIUS CATALIN.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.65(1).03
Published Online: 2020-06-30
Published Print: 2020-06-30
pp. 27-38

VIEW PDF

FULL PDF

Contribuția sportului la dezvoltarea economică și socială. În prezent, atât pentru oamenii simpli, cât şi pentru personalităţile politice şi culturale, sportul este un fenomen cu caracteristici specifice care contribuie nu doar la dezvoltarea individuală, dar are şi implicaţii economice şi sociale. Prin implicaţiile sale economice şi sociale care au în vedere industriile şi tehnologiile de echipament sportiv, implicaţiile legale manifestate prin reglementările naţionale şi internaţionale, implicaţiile politice care vizează competiţiile între ţări şi mândria naţională, implicaţiile culturale care fac referire la mass-media, spectatori şi chiar fanatism, implicaţiile pentru sănătate care vizează un corp sănătos şi altele putem să afirmăm că sportul este un fenomen social major. Acest lucru este valabil atât pentru ţările dezvoltate cât şi pentru ţările în curs de dezvoltare chiar dacă există divergenţe de opinie în acest sens. În lucrarea de faţă analizăm dimensiunile economice şi sociale ale sportului, şi felul în care sportul contribuie la dezvoltarea durabilă, precum şi o prezentare a câştigurilor generate de cele mai importante evenimente sportive.

Cuvinte cheie: evenimente sportive, practici sportive, efecte economice, dimensiune socială, creștere economică.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă