Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2019  
         
  Articol:   PROCESUL DE ANTRENAMENT CA MODALITATE CONTINUĂ DE DEZVOLTARE ASCENDENTĂ A REZISTENŢEI / THE TRAINING PROCESS AS A CONTINUOUS METHOD OF INCREASING THE DEVELOPMENT OF ENDURANCE.

Autori:  ANDREI ANDREEA, CHERA FERRARIO BIANCA.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.64(1).07
Published Online: 2019-03-30
Published Print: 2019-03-30
pp. 73-81

VIEW PDF

FULL PDF

Procesul de antrenament ca modalitate continuă de dezvoltare ascendentă a rezistenței. Pentru obținerea unor rezultate maxime în lupte libere sunt necesari 5-6 ani de pregătire. Pentru a atinge un nivel superior este necesar ca în cadrul procesului de antrenament creșterea efortului să se facă progresiv. Obiective: Studierea evoluției forței și a rezistenței sportivilor în acțiunile specifice din lupte libere, Analiza organizării antrenamentelor pe mijloace de efort, Studierea și analiza tehnicii de execuție în acțiuni contra-timp. Metode: Aruncări cu manechinul; Intrări în pod, durata. Rezultatele indică o evoluție ascendentă a valorilor, fapt ce evidențiază o îmbunătățire a tehnicii globale de execuție într-un regim de rezistență mai bun. Concluzii: Prin antrenament repetat și susținut am obținut o linie de progres bună, care demonstrează că s-au folosit mijloace eficiente și metode corecte de antrenament. De asemenea s-a îmbunătățit și tehnica de execuție, printr-un număr mai mare de repetări pe unitatea de timp.

Cuvinte-cheie: lupte libere, rezistență, cadeți.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă