Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2019  
         
  Articol:   STUDIU PRIVIND DEZVOLTAREA CAPACITĂȚII DE EFORT LA DEFICIENȚII NEUROLOCOMOTORI / STUDY ON DEVELOPMENT OF EFFORT CAPACITY IN NEUROLOCOMOTH DEFICIENCIES.

Autori:  PRODEA COSMIN, MUREȘAN NARCISA.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.64(1).06
Published Online: 2019-03-30
Published Print: 2019-03-30
pp. 61-71

VIEW PDF

FULL PDF

Studiu privind dezvoltarea capacității de efort la deficienții neurolocomotori. Educația fizică și sportul sunt considerate a fi de importanță majoră în învățământul special, deoarece prin numeroasele sale forme de organizare reușesc să stimuleze dezvoltarea pozitivă a copiilor în învățământul special, fizic și intelectual. În învățământul special, școlile au o metodă pe care o folosesc într-un mediu plin de viață și atractiv pentru copii și caută să formeze cunoștințe, abilități și înțelegere pentru a-i ajuta să se integreze în societate. Studiul a fost realizat pe o perioadă de 4 săptămâni în care ne-am propus să dezvoltăm capacitatea de exercițiu a subiecților prin monitorizarea rezultatelor zilnice cu ajutorul brățărilor care calculează atât ritmul cardiac, cât și caloric, distanța și traiectoria subiectului. Valorile din săptămâna trecută au înregistrat o creștere semnificativă față de prima săptămână, elevii având un nivel mult mai mare de efort.

Cuvinte-cheie: educație fizică, frecvență cardiacă, nevoi speciale, învățământ special, brățări cardio, bătăi pe minut.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă