Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2018  
         
  Articol:   SPECIFICUL ACTIVITĂȚILOR TURISTICE ȘI AGREMENTALE ÎN MUNȚII ÎNALȚI. STUDIU DE CAZ: MASIVELE ELBRUS ȘI MONT BLANC / THE SPECIFIC OF TOURISM AND LEISURE ACTIVITIES IN HIGH MOUNTAINS AREAS. CASE STUDY: MONT BLANC AND ELBRUS MASSIFS.

Autori:  BÎCA IOAN.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.63(1).08

Published Online: 2018-03-30
Published Print: 2018-03-30
pp. 79-95


VIEW PDF: THE SPECIFIC OF TOURISM AND LEISURE ACTIVITIES …REZUMAT. Specificul activităților turistice și agrementale în munții înalți. Studiu de caz: masivele Elbrus și Mont Blanc. Munții înalți, situați la peste 3000 m altitudine, induc caracteristici specifice activităților agrementale și turis¬tice. Gradul lor de echipare pentru turism se restrânge datorită accesului greu, reliefului accidentat și condițiilor climatice nefavorabile. Activitățile principale sunt cele cu caracter extrem, respectiv schi, snowboarding, schi de tură, schi paragliding, wingsuit și mountaineering. Studiul de față reprezintă rezultatul cercetărilor efectuate în cele mai înalte masive din Europa, Mont Blanc (4810 m) și Elbrus (5642 m), asupra mai multor aspecte, cum ar fi: infrastructura turistică, modul de organizare a activităților turistice, fluxurile de turiști, activitățile agrementale specifice, managementul expedițiilor și comportamentul organis¬mului uman la condițiile impuse de altitudine.

Cuvinte cheie: alpinism, bioclimat, turism climatic, trekking, scrambling, căță¬rare pe gheață, anduranță aerobă, stil de viață aventuros, risc montan, rău de munte acut, edem pulmonar, edem cerebral, hipoxie
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă