Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2018  
         
  Articol:   STATISTICA SCORULUI PROCEDEELOR DE JUDO LA MARILE COMPETIȚII INTERNAȚIONALE ÎN 2016 / STATISTICS OF HIGEST SCORE FROM MAJOR INTERNATIONAL COMPETITIONS IN 2016.

Autori:  BARBOŞ ION-PETRE, RAREȘ-DUMITRU CIOCOI-POP, GHERŢOIU DAN MIHAI, SURLĂ IULIAN.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.63(1).07

Published Online: 2018-03-30
Published Print: 2018-03-30
pp. 69-78


VIEW PDF: STATISTICS OF HIGEST SCORE …REZUMAT. Statistica scorului procedeelor de judo la marile competiții internaționale în 2016. Judo-ul actual prezintă numeroase dificultăți de abor¬dare pentru majoritatea antrenorilor. Cu ce începem judo (ce tehnici abordăm la început)? Care este vârsta optimă de a participa la competiții? De la ce vârstă începem primele slăbiri? Dar mai ales, care sunt tacticile cele mai bune pentru a da față unor competiții de nivel superior (J.O, Campionat Mondial, Campionat European). Pentru a înțelegere mai bună a evoluției judo-ului actual, raportat la nivelul tehnic, tactic și psihologic, Facultatea de Educație Fizică și Sport UBB-Cluj, în colaborare cu „Universitatea-Dinamo-Cluj” a desfășurat un studiu la două mari competiții internaționale: Grand Prix Havana 2016 desfășurat în 22 ianuarie și Cadet European Cup – Cluj-Napoca, Romania din 7-8 May. Pentru prima compe¬tiție ne-am folosit de imaginile și date preluate de la Federația Internațională de Judo, precum și de la TV-JUDO, post de televiziune al Federației Romane de Judo. Pentru ce-a de-a doua competiție ne-am folosit de datele culese de echipa de veterani din cadrul clubului „Universitatea-Dinamo-Cluj”, comparate cu cele rea¬lizate de Federația Internaționala de Judo. S-a urmărit fiecare categorie de greu¬tate, atât de băieți, cât și de fete, și s-au făcut estimări statistice legate de: numărul de puncte acumulate (Ippon, Wazari, Yuko) și estimări statistice legate de numărul de penalizări obținute de fiecare categorie în parte. În urma finalizărilor datelor s-a trecut la prezentarea grafică a acestora, sub formă de diagrama coloană.

Cuvinte cheie: Ippon, Wazari, shido, koka, Gold Score, Judo, Hansokumake, O-Goshi, Uchi-Mata, Ko-uchi-Gari., statistic, procedures, Judo, International Judo Federation, Grand Prix Havana 2016.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă