Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2017  
         
  Articol:   INFLUENȚA VITEZEI DE EXECUȚIE A REPETĂRILOR ASUPRA TENDINȚEI DE CREȘTERE A FRECVENȚEI CARDIACE ÎN ANTRENAMENTUL CU GREUTĂȚI / REPETITION SPEED INFLUENCE ON INCREASING TENDENCY FOR HEART RATE IN WEIGHT TRAINING.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: https://doi.org/10.24193/subbeag.62(1).02

Published Online: 2017-03-01
Published Print: 2017-03-15

VIEW PDF: REPETITION SPEED INFLUENCE ON INCREASING TENDENCY FOR HEART RATE IN WEIGHT TRAINING

Influența vitezei de execuție a repetărilor asupra tendinței de creștere a frecvenței cardiace în antrenamentul cu greutăți. Beneficiile antrenamentului cu greutăți sunt consecințe ale programului de antrenament. Un program de antrenament cu greutăți este un compozit de mai multe variabile care pot fi combinate într-o multitudine de variante pentru a obține efectele scontate (Ratamess, 2012). Identificarea acestor variabile, precum și planificarea corectă a lor, este esențială pentru a anticipa o finalitate benefică a programului de antrenament cu greutăți (American College of Sports Medicine, 2007). Cercetarea s-a desfășurat în perioada 9 februarie - 19 aprilie 2015, în sala de fitness a Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Obiectivul cercetării a constat în analiza tendinței de creștere a frecvenței cardiace la diferite viteze de execuție a repetărilor din cadrul exercițiului. Rezultatele obținute sugerează că tempoul de execuție al repetărilor influențează tendința de creștere a FC. În general, am observat că pe măsură ce viteza de execuție scade tendința de creștere a FC este mai mică. Dar aceste condiționări nu se aplică tot timpul și sunt influențate de specificul grupei musculare implicate în exercițiu.

Cuvinte cheie: antrenament cu greutăți, viteză de execuție, frecvență cardiacă, tendință de creștere.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă