Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2016  
         
  Articol:   EDUCAŢIA ALIMENTARĂ A TINERETULUI – ELEMENT DE BAZĂ A UNEI STĂRI DE SĂNĂTATE OPTIME * THE NUTRITIONAL EDUCATION OF YOUTH – A BASIC ELEMENT OF AN OPTIMAL HEALTH.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: THE NUTRITIONAL EDUCATION OF YOUTH – A BASIC ELEMENT OF AN OPTIMAL HEALTH

Educaţia alimentară a tineretului – element de bază a unei stări de sănătate optime. Este binecunoscut faptul că unul dintre pilonii stării de sănătate este alimentația optimă. Din acest considerent a ști ce, cum, când și cât să mănânci devine fundamental. Pornind de la această realitate, am dorit să realizăm un studiu prin care să punem în evidență modul în care tinerii se alimentează, precum și de unde își iau ei informațiile legate de alimentație. Studiul a cuprins 164 subiecți din mediul preuniversitar (79) și universitar (85), cu vârste între 17 și 27 de ani. În cadrul materialului de față prezentăm o parte din rezultatele obținute prin aplicarea unui chestionar propriu privind alimentația: chestionarul a cuprins 15 întrebări care au vizat modul în care este configurată rația alimentară a celor intervievați. Rezultatele trimit la necesitatea realizării unei educații alimentare, și evident, la elaborarea unor programe prin intermediul cărora să li se explice tinerilor ce alimente este util să consume frecvent, moderat, rar sau să excludă din alimentație. Chestionarul a revelat de asemenea faptul că la momentul actual principala sursă de informație a tinerilor pe subiectul nutriției este internetul – ceea ce poate nu este surprinzător, în condițiile în care trăim într-o perioadă foarte modernă și dezvoltată tehnologic, dar aceasta ridică o întrebare suplimentară legată de calitatea site-urilor web de pe care tinerii își extrag informațiile; după cum știm cu toții, internetul este atât o platformă pentru un schimb de informații științifice, cât și un loc pentru păreri exprimate pe bloguri populare de către persoane fără o educație riguroasă sau o formare științifică pe această temă. Chestionarul a mai arătat de asemenea faptul că fetele sunt mai interesate în a primi sau a căuta informații pe tema nutriției decât băieții.

Cuvinte cheie: alimentație optimă, clase de alimente, stare de sănătate, tineri
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă