Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2016  
         
  Articol:   FILE DIN ISTORIA SECȚIEI DE BASCHET FEMININ DIN CADRUL CLUBULUI SPORTIV UNIVERSITATEA CLUJ-NAPOCA 1955-1972 * A BRIEF HISTORY OF THE WOMEN’S BASKETBALL SECTION FROM UNIVERSITATEA CLUJ SPORTS CLUB 1955 – 1972.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: A BRIEF HISTORY OF THE WOMEN’S BASKETBALL SECTION FROM UNIVERSITATEA CLUJ SPORTS CLUB 1955 – 1972

File din istoria secției de baschet feminin din cadrul Clubului Sportiv Universitatea Cluj-Napoca 1955-1972. Lucrarea este parte a unor eforturi prin care autorii, în preajma a o sută de ani de la constituirea Societății Sportive a Studenților Universității din Cluj, pe baza unei vaste documentări, prezintă trecutul echipei de baschet feminin. În prima parte, lucrarea se referă la împlinirile și contraperformanțele din anii care au urmat cuceririi titlurilor de campioane din anii 1953 și 1954. Partea cea mai consistentă prezintă perioada 1960 – 1972, care a fost marcată de activitatea unuia dintre specialiștii emblematici, Vasile Geleriu, care a influențat hotărâtor destinele baschetului feminin universitar din Cluj-Napoca.

Cuvinte cheie: baschet feminin, Universitatea, Cluj-Napoca, 1955 - 1972
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă