Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2016  
         
  Articol:   STUDIU PRIVIND EVOLUȚIA DOMENIULUI SCHIABIL, ÎN ULTIMII 10 ANI, ÎN GRUPA CENTRALĂ A CARPAȚILOR ORIENTALI * STUDY ABOUT THE EVOLUTION OF THE SKIING RESORT IN CENTRAL GROUP OF EASTERN CARPATHIANS, ON THE PAST 10 YEARS.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: STUDY ABOUT THE EVOLUTION OF THE SKIING RESORT IN CENTRAL GROUP OF EASTERN CARPATHIANS, ON THE PAST 10 YEARS

Studiu privind evoluția domeniului schiabil, în ultimii 10 ani, în grupa centrală a Carpaților Orientali. În această lucrare dorim să efectuăm un studiu despre domeniile schiabile din Zona Centrală a Carpaților Orientali. Subiectul este de o deosebită actualitate deoarece este din ce în ce mai evidentă nevoia de mișcare a oamenilor și practicarea sporturilor de iarnă cum ar fi schiul, snowboardingul, sau free-ride-ul. Am folosit ca metodă de cercetare studiul bibliografic și în mare parte studiu pe teren, marcând specificitatea fiecărei pârtii existente. Ca rezultat putem afirma că în ultimii 10 ani observăm o dezvoltare serioasă, o tendință pozitivă în dezvoltarea pârtiilor de schi.

Cuvinte cheie: pârtie, domeniu schiabil, dezvoltare, Carpații Orientali
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă