Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2016  
         
  Articol:   ÎMBUNĂTĂŢIREA CALITĂŢII MOTRICE „VITEZA” LA CICLUL GIMNAZIAL PRIN INTERMEDIUL JOCURILOR DE MIŞCARE * IMPROVING THE MOVEMENT QUALITY „SPEED” IN SECONDARY SCHOOL THROUGH THE AGENCY OF THE MOVEMENT GAMES.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: IMPROVING THE MOVEMENT QUALITY „SPEED” IN SECONDARY SCHOOL THROUGH THE AGENCY OF THE MOVEMENT GAMES

Îmbunătăţirea calităţii motrice „viteza” la ciclul gimnazial prin intermediul jocurilor de mişcare. Importanţa educaţiei fizice şi implicit a dezvoltării calităţilor motrice în procesul general de instruire şi educare a elevilor este relevată de faptul că reprezintă singurul obiect din planul de învăţământ căruia îi revine, în principal, rolul de a acţiona în domeniul dezvoltării şi pregătirii fizice de a stabili şi realiza un echilibru corespunzător între efortul intelectual şi cel fizic – element de mare importanţă în creşterea şi dezvoltarea elevilor. Pornind de la premiza că elevii din ciclul gimnazial prezintă un nivel scăzut de dezvoltare a calității motrice – viteza, am formulat ipoteza, că prin acţionarea cu mijloace corespunzătoare şi jocuri de mişcare potrivite asupra vitezei, se poate contribui la îmbunătăţirea indicilor vitezei, obiectiv important în educaţia fizică şcolară.

Cuvinte cheie: sport, activități sportive, exerciții și teste specifice
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă