Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2015  
         
  Articol:   REPERE LEGISLATIVE ȘI CURRICULARE CENTRATE PE DOMENIUL DEZVOLTĂRII FIZICE ȘI A SĂNĂTĂȚII ÎN CADRUL EDUCAȚIEI TIMPURII, RAPORTATE LA COORDONATELE REGIONALE DIN SPAȚIUL UNIUNII EUROPENE / LEGISLATIVE AND CURRICULAR HIGHLIGHTS FOCUSED UPON THE PHYSICAL DEVELOPMENT AND HEALTH AREA WITHIN THE EARLY EDUCATION FRAMEWORK, IN TERMS OF REGIONAL COORDINATES IN THE EUROPEAN UNION SPACE.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: LEGISLATIVE AND CURRICULAR HIGHLIGHTS FOCUSED UPON THE PHYSICAL DEVELOPMENT AND HEALTH AREA WITHIN THE EARLY EDUCATION FRAMEWORK, IN TERMS OF REGIONAL COORDINATES IN THE EUROPEAN UNION SPACE

Repere legislative și curriculare centrate pe domeniul dezvoltării fizice și a sănătății în cadrul educației timpurii, raportate la coordonatele regionale din spațiul Uniunii Europene. In ultimii ani, educația timpurie a devenit o strategie a țărilor europene prin care se dorește sprijinirea dezvoltării globale a copilului, începând de la naștere până la trecerea în învățământul primar. Acest fapt, este reflectat prin două direcții majore de acționare. Prima direcție, cuprinde documentele legislative elaborate cu ocazia evenimentelor care au marcat politicile privind dezvoltarea timpurie a copiilor, iar cea de-a doua, este dată de transpunerea celor legiferate, în documentele curriculare specifice intervalului de vârstă convenit. Prezentul studiu, își propune o analiză succintă a curriculei din cinci țări, și anume: Finlanda, Germania, Spania, Ungaria și România, luând ca și criteriu de selecție a acestora, regiuni diferite ale spațiului Uniunii Europene. La nivelul lor, am încercat să surprindem principalele coordonate - comune și particulare - ce stau la baza implementării educației timpurii, ca formă tranzitorie de instruire antepreșcolară, către procesul instructiv – educativ tradițional, statuat la nivelul învățământului preșcolar. De asemenea, în cadrul curriculumului național și/sau a documentelor directoare specifice sectorului de educație timpurie, pentru fiecare țară vizată, am realizat o analiză a semnificației acordate domeniului dezvoltării fizice și sănătății.

Cuvinte cheie: educație timpurie, legislație, curriculă națională diferențiată, dezvoltare fizică și sănătate
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă