Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2015  
         
  Articol:   DEZVOLTAREA SOCIALĂ ŞI PERSONALĂ A COPIILOR PRIN SPORT / SOCIAL AND PERSONAL DEVELOPMENT OF CHILDREN THROUGH SPORTS.

Autori:  CRISTINA BACIU, ALIN BACIU.
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: SOCIAL AND PERSONAL DEVELOPMENT OF CHILDREN THROUGH SPORTS

Dezvoltarea socială şi personală a copiilor prin sport. Sportul oferă mai mult decât beneficii referitoare la starea de sănătate fizică, pentru mulţi copii şi adolescenţi implicarea în activităţi sportive contribuind la formarea şi modelarea armonioasă a personalităţii lor, la o mai bună socializare în general. Sunt din ce în ce mai numeroase studiile care vin să ofere argumente pentru rolul benefic al sportului în dezvoltarea echilibrată a sinelui la copii şi adolescenţi. Considerăm important ca cercetările din domeniul sociologiei sportului să pună un accent sporit pe aspectele ce reliefează aceste contribuţii ale sportului la o bună dezvoltare personală şi socială a copiiilor şi tinerilor contribuind astfel la promovarea practicării lui.

Cuvinte cheie: copii, sport, dezvoltare personală, dezvoltare socială
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă