Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2015  
         
  Articol:   IMPORTANȚA MENȚINERII STĂRII DE SĂNĂTATE OPTIMĂ PRIN EXERCIȚII FIZICE ÎN APRECIEREA STUDENȚILOR DIN UBB CLUJ-NAPOCA / THE IMPORTANCE OF MAINTAINING OPTIMAL HEALTH THROUGH PHYSICAL EXERCISE IN ASSESSING STUDENTS UBB CLUJ-NAPOCA.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: THE IMPORTANCE OF MAINTAINING OPTIMAL HEALTH THROUGH PHYSICAL EXERCISE IN ASSESSING STUDENTS UBB CLUJ-NAPOCA

Importanța menținerii stării de sănătate optimă prin exerciții fizice în aprecierea studenților din UBB Cluj-Napoca. Sănătatea fizică a omului înseamnă o stare bună de sănătate a corpului, obținută datorită activității fizice regulate (exercițiu), unei bune nutriții, și odihnei adecvate. Sănătatea optimă aduce multe avantaje vieții unui om. Felul în care acesta înțelege să-și dobândească și să-și mențină sănătatea are mare însemnătate atât pentru el cât și pentru societate. Sănătatea este legată profund de stilul de viață. Obținerea unei sănătăți ideale, cu toată strădania, va rămâne o țintă dificil de atins dacă nu chiar imposibilă, pentru că viața umană este supusă schimbării permanente. În lucrarea de față am urmărit în ce măsură studenții UBB apreciază importanța exercițiilor fizice în menținerea unei stări de sănătate optime. Am aplicat un chestionar pe un număr de 465 de studenți din 13 facultăți. Repondenții au avut vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, majoritari fiind studenții cu vârsta cuprinsă între 19 – 21 de ani. Un procent de 71,7% din studenți au apreciat exercițiile fizice ca fiind foarte importante, 20,2% le apreciază ca importante și numai 8,1 % neimportante. În aprecierea importanței controlului greutății corporale 52,2% l-au considerat foarte important, pentru 25,3% este important, iar pentru 22,5 neimportant. Aprecierea imaginii corporale reflectă viziunea repondenților asupra unui corp în standarde optime ce se menține prin exercițiu fizic. În acest context 48,8% dintre studenți susțin că aceasta este foarte importantă, 29,4% spun că este importantă, iar 21,8 nu apreciază aspectul corporal. Recunoașterea beneficiilor exercițiilor fizice este importantă, la fel și organizarea eficientă a timpului liber ce să cuprindă practicarea activităților fizice. 

Cuvinte cheie: sănătate fizică și psihică, activitate fizică, controlul greutății, imagine corporală, timp liber.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă