Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2014  
         
  Articol:   VIAŢA SPORTIVĂ DIN PRIMA ACADEMIE DE STUDII ECONOMICE DIN CLUJ (1878-1919) / THE SPORT LIFE OF THE FIRST TRADE ACADEMY OF CLUJ (1878-1919).

Autori:  KILLYÉNI ANDRÁS-PÉTER.
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: THE SPORT LIFE OF THE FIRST TRADE ACADEMY OF CLUJ (1878-1919)

Viaţa sportive a primei Academii de Studii Economice a însemnat un capitol important al istoriei sportului din perioada interbelică a oraşului Cluj. Din momentul înfiinţării institutului educaţia fizică a beneficiat de o atenţie specială, iar după 35 de ani clubul sportive al academiei a fost cunoscut pe plan naţional, în special rezultatelor excelente obţinute la fotbal şi schi. Începutul activităţilor sportive o constituie introducerea orelor de educaţie fizică. Din momentul în care clubul sportive a luat fiinţă studenţii au început să practice sporturile vremii: patinajul, ciclismul şi fotbalul. Odată cu răspândirea jocului de fotbal din ce în ce mai mulţi tineri au început să practice acest sport, iar în 1905 echipa academiei a devenit cea mai puternică echipă din Transilvania. Dar după dizolvarea instituţiei în 1919 clubul sportive a dispărut din viaţa sportive locală.

Cuvinte cheie: Academia de Studii Economice, educaţie fizică, fotbal, schi, scrimă, atletism, patinaj, ciclism
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă