Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2014  
         
  Articol:   STUDIU PRIVIND UTILIZAREA PRESINGULUI ÎN JOCUL MODERN DE FOTBAL / STUDY ON USING PRESSING IN MODERN FOOTBALL GAME.

Autori:  SEPTIMIU ORMENIȘAN.
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: STUDY ON USING PRESSING IN MODERN FOOTBALL GAME

În conformitate cu unele referiri apărute în presă şi în literatură de specialitate, precum şi din diferite informări sau discuţii purtate cu unii dintre tehnicienii şi specialiștii români în fotbal, rezultă că presingul, acest mijloc tactic al jocului de fotbal, a fost împrumutat şi adaptat la fotbal din jocul de baschet, sub forma exclusivă de apărare activă şi agresivă, în treimea de teren a adversarului. Spre deosebire de alte jocuri, la fotbal, pressingul presupune un efort considerabil, datorită dimensiunilor terenului și posibilităților mai mari ale jucătorului cu mingea de a se deplasa și de a menevra mingea. Pentru a intra în contact cu jucătorul ce are posesia mingii trebuie parcurse distanțe și spații mult mai mari decât la baschet sau hadbal (Miu, Ș., Velea, F., 2002, p. 134).

Cuvinte cheie: fotbal, joc, presing, adversar, atac.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă