Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2014  
         
  Articol:   CLASIFICAREA BIOMECANICĂ A TEHNICILOR DE PROIECTARE DIN PICIOARE NAGE-WAZA / BIOMECANIC CLASSIFICATION OF NAGE-WAZA THROWING TECHNIQUES (I).

Autori:  COSMIN PRODEA.
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: BIOMECANIC CLASSIFICATION OF NAGE-WAZA THROWING TECHNIQUES (I)

Practicile din JUDO NAGE-WAZA au fost dezvoltate în cursul anilor în baza principiului de utilizări la maxim a anumitor condiţii fizice spaţiale şi de timp în cursul unei întâlniri. Problema clasificării tehnicilor de JUDO în cazul specific, cele de Nage-Waza se naşte din două considerente didactice.: gruparea procedurilor tehnice după unele criterii logice, pentru a ne permite o mai uşoară înţelegere şi un studiu sistematic; gruparea procedurilor tehnice într-o structură secvenţială adecvată pentru a permite o învăţare graduală de către începători, ca în cele din urmă să stăpânească JUDO în totalitatea sa. În lucrarea noastră ,,Fundamentarea biomecanicii procedeelor de proiectare din picioare NAGE-WAZA” încercăm o abordare a clasificării proce¬durilor de JUDO din punct de vedere a mecanismelor care stau la baza execuţiei unui procedeu tehnic de NAGE-WAZA.

Cuvinte cheie: Cuvinte Cheie: Judo, Clasificare Biomecanica.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă