Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2014  
         
  Articol:   IMPORTANŢA PREGĂTIRII ORGANIZATE A JUNIORILOR REZULTĂ DIN ASIGURAREA UNUI PROCES INSTRUCTIV-EDUCATIV CARE SĂ CORESPUNDĂ LA TOATE CERINŢELE ŞTIINŢEI ANTRENAMENTULUI / A STUDY ON METHODS AND MEANS USED TO INCREASE THE INTENSITY PARAMETER TO A JUNIOR FOOTBALL GAME TEAM.

Autori:  SEPTIMIU ORMENIȘAN.
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: A STUDY ON METHODS AND MEANS USED TO INCREASE THE INTENSITY PARAMETER TO A JUNIOR FOOTBALL GAME TEAM

Aceasta presupune cunoaşterea particularităţilor bio-psiho-sociale ale fiecărui junior pe trepte de vârstă, dar cu deosebire contradicţiile dintre aptitudini (genetice şi dobândite) şi dinamica personalităţii, cu implicaţii directe asupra conţinutului şi metodologiei pregătirii. Abordarea componentelor antrenamentului, metodologia folosită, dinamica parametrilor efortului cu valori proprii etapelor sau ciclurilor de pregătire, precum şi organizarea şi desfăşurarea unor lecţii de antrenament atrăgătoare, mobilizatoare, dinamice şi interesante, trebuie să fie adaptate strict la treptele de vârstă respective. Numai în aceste condiţii pot fi îndeplinite obiectivele intermediare şi finale de etapă sau treaptă de vârstă. Fotbalul dezvoltă la un înalt nivel spiritul de echipă şi facilitează ridicarea pe o treaptă superioară a unor calităţi psihice preţioase cum sunt: voinţa, perseverenta, spiritul de abnegaţie şi de sacrificiu, dârzenia, tenacitatea, gândirea combinativă, promovarea soluţiilor surpriza etc. Imensa varietate a situaţiilor şi problemelor solicită o mare capacitate de adaptare la dimensiunile şi condiţiile jocului, stăpânirea perfectă a elementelor de tehnică, o gândire tactică adecvată situaţiei create. Structura motrică a exerciţiilor este aciclică, caracterizată printr-o varietate de variante ale mişcărilor şi un efort diferit.

Cuvinte cheie: fotbal, dinamică, jucători, intensitate, parametru.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă