Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2014  
         
  Articol:   PROGRAME STRUCTURATE DE ACTIVITATE FIZICĂ ÎN MEDIUL ACVATIC PENTRU GRUPURI SPECIALE DE PERSOANE / STRUCTURED PROGRAMS OF PHYSICAL ACTIVITY IN THE AQUATIC ENVIRONMENT FOR PARTICULAR GROUPS OF PEOPLE.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: STRUCTURED PROGRAMS OF PHYSICAL ACTIVITY IN THE AQUATIC ENVIRONMENT FOR PARTICULAR GROUPS OF PEOPLE

Exerciţiul fizic în apă este metoda cea mai indicată pentru dezvoltarea sau menţinerea, fitness-ului, a controlului greutăţii corporale, pentru prevenirea degenerării sistemelor funcţionale ale organismului, fie datorate procesului de îmbătrânire, fie prin lipsa activităţii fizice regulate, la persoane de orice vârstă cronologică sau biologică, fără a fi condiţionat de gradul de funcţionalitate sau mobilitate al organismului. Această metodă permite specialistului un control precis al impactului asupra articulaţiilor şi tendoanelor şi asupra frecvenţei cardiace şi a tensiunii arteriale în timpul efortului. Gradul de aplicabilitate al unor astfel de programe este foarte ridicat, ţinând cont că se pot desfăşura activităţi atât în piscine acoperite, cât şi în piscine în aer liber, în lacuri sau râuri pe porţiunile amenajate pentru agrement, dar şi pe malul mării. Potenţialul metodei propuse este semnificativ, rezultatele obţinute până în prezent atât în terapii de recuperare sau reabilitare, cât şi în aria de activităţi educative şi recreative, sunt incontestabile şi fac ca activitatea fizică în mediul acvatic să fie cea mai recomandată sau prescrisă, atunci când este cazul, de către profesionişti ai activităţilor fizice sau de către medici.

Cuvinte cheie: grupe speciale de persoane, mediu acvatic, programe structurate.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă