Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2013  
         
  Articol:   VALORIFICAREA SISTEMULUI HIDROGRAFIC LACUL COLIBIŢA - RÂUL BISTRIŢA ARDELEANĂ PRIN ACTIVITĂŢI DE TURISM SPORTIV.

Autori:  HOREA ŞTEFĂNESCU.
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: THE EXPLOITATION OF THE RIVER-BASIN SYSTEM COLIBIŢA LAKE - BISTRIŢA ARDELEANĂ RIVER BY SPORTS TOURISM ACTIVITIES

Valorificarea sistemului hidrografic lacul Colibiţa - râul Bistriţa Ardeleană prin activităţi de turism sportiv. Sistemul hidrografic reprezentat de Lacul Colibiţa și râul Bistriţa Ardeleană este localizat în partea de est a judeţului Bistriţa-Năsăud, pe teritoriul comunei Bistriţa Bârgăului și prin particula¬ri¬tăţile sale reprezintă o resursă importantă pentru organizarea și desfășurarea sporturilor nautice. Pe lacul antropogen Colibiţa se practică balneaţia, canoeingul, kayakingul, wind surfingul, iar pe râul Bistriţa Ardeleană se poate practica raftingul controlat și canoeingul. Acest lucru este posibil datorită asigurării condiţiilor hidrometrice (debite, nivele) și hidrodinamice necesare (valuri, curenţi, repezișuri, cascade), prin deversarea regulată a apelor din lac în rău. Studiul de faţă își propune să scoată în evidenţă caracteristicile sistemului hidrografic amintit și modalităţile de valorificare a acestuia prin activităţi de turism sportiv.

Cuvinte cheie: turism sportiv, activităţi în aer liber, turism activ, Lacul Colibiţa, râul Bistriţa Ardeleană, rafting, canoeing, rafting controlat

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă