Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2013  
         
  Articol:   ROLUL ŞI IMPORTANŢA PERCEPŢIEI GIMNASTICII DE BAZĂ ÎN RÂNDUL STUDENŢILOR DIN ANUL 1 ŞI 2 DE LA FACULTATEA DE EDUCAŢIE FIZICĂ ŞI SPORT.

Autori:  PAŞCAN IOAN.
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: ROLE AND IMPORTANCE OF BASIC GYMNASTICS IN PERCEPTION OF 1ST AND 2ND YEAR STUDENTS, FACULTY OF PHYSICAL EDUCATION AND SPORT

Rolul şi importanţa percepţiei gimnasticii de bază în rândul studenţilor din anul 1 şi 2 de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Gimnastica de bază este una dintre cele mai importante discipline, atât pentru studenţii de la facultatea de educaţie fizică, cât şi pentru elevii de diferite vârstă. Constituie mijlocul de bază pentru educaţia fizică şcolară şi nu numai. În această cercetare au fost investigaţi un eşantion format din o sută de studenţi, de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, din Universitatea “Babeş-Bolyai”. Datele pentru acest studiu pilot au fost colectate prin intermediul chestionarelor standardizate, care au fost aplicate pentru studenţii din anul I şi II. Obiectivele studiului constă în găsirea răspunsurilor pentru următoarele aspecte mai importante, şi anume: Opinia studenţilor legate de lecţiile de gimnastică de bază, din diferite puncte de vedere, pe de o parte şi importanţa acordată de către studenţii chestionaţi acestei discipline în comparaţie cu alte discipline.

Cuvinte cheie: gimnastica de bază, studenţi, facultatea de educaţie fizică, rol, importanţă.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă