Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2011  
         
  Articol:   AMELIORAREA DETENTEI - FORŢEI EXPLOZIVE LA MEMBRELE INFERIOARE PRIN MIJLOACE SPECIFICE JOCURILOR SPORTIVE LA VÂRSTĂ ADULTĂ.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  

Ameliorara detentei - Forţei explozive la membrele inferioare prin mijloace specifice jocurilor sportive la vârstă adultă. Acest studiu a plecat de la premisa că, detenta - forţa explozivă a membrelor inferiore pot fi îmbunătăţite şi prin alte mijloace decât cele pur atletice, combinându-le pe cele din urmă cu cele specifice jocurilor sportive. Evaluarea s-a făcut cu ajutorul testului Sargent pentru detenta în plan vertical şi cu ajutorul săriturii în lungime de pe loc pentru forţa explozivă a membrelor inferioare. Din datele reieşite din experiment s-a demonstrat eficienţa mijloacelor jocurilor sportive în dezvoltarea acestor calităţi combinate, ameliorare care s-a realizat într-un mod dinamic, plăcut, foarte îndrăgit de către subiecţii experimentaţi. Consider că diversificarea mijloacelor specifice reprezintă un atu în creşterea performanţelor la vârsta postpubertară, vârstă la care se face referire experimentul.

Cuvinte cheie: detentă, forţă explozivă, mijloace, jocuri sportive

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă