Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2010  
         
  Articol:   EXAMINAREA LEGĂTURII DINTRE MOTIVAŢIE ŞI INTENŢIILE COMPORTAMENTALE PRIN PARTICIPAREA ÎN JOCURI DE MINIFOTBAL ÎN GRECIA.

Autori:  KONSTANTINOS FAMISSIS, RAREȘ-DUMITRU CIOCOI-POP.
 
       
         
  Rezumat:  

Examinarea legăturii dintre motivaţie şi intenţiile comportamentale prin participarea în jocuri de minifotbal în Grecia. Studiul examineaza motivaţia jucătorilor de minifotbal si a stabilit daca comportamentul viitor poate fi prezis de motivaţia jucătorilor. În studiu au fost cuprinşi un număr de 161 de jucători de fotbal (N=161) care au completat o versiune a Recreational experience Scale (Manfredo şi colab., 1996). Analiza a relevat 5 aspecte: a) realizare (6 itemi), b) evadare din rutina zilnică (6 itemi), condiţie fizică (3 itemi), d) emoţie (3 itemi) şi autoexprimare (3 itemi). Analiza regresiei a arătat că evadare din rutina zilnică şi condiţia fizică au oferit cei mai puternici factori de predicţie a intenţiilor comportamentale. Din punct de vedre statistic şi realizarea personală şi emoţia au oferit date semnificative. Aceste rezultate sunt discutate ţinând cont de descrierea jucătorilor de fotbal în funcţie de motivaţiile lor, de dezvoltarea de strategii de marketing pentru satisfacerea speranţelor lor.

Cuvinte cheie: Minifotbal, motivaţie, dorinţa de participare viitoare

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă