Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2009  
         
  Articol:   STUDIU PILOT REFERITOR LA IMPORTANŢA SPORTULUI ÎN VIAŢA DE ZI CU ZI A COPIILOR DE CLASA A PATRA DIN ROMÂNIA ŞI FRANŢA.

Autori:  BACIU ALIN MARIUS, APOSTU PAULA, ŞANTA CRISTIAN, DEAK GRAŢIELA-FLAVIA.
 
       
         
  Rezumat:  

Studiu pilot referitor la importanţa sportului în viaţa de zi cu zi a copiilor de clasa a patra din România şi Franţa. Prezentul studiu pilot a fost conceput ca un punct de plecare pentru o investigaţie mult mai complexă asupra locului ocupat de sport în viaţa de zi cu zi a copiilor români de azi. Datele au fost obţinute de la copii de clasa a patra din România (41 de participanţi) şi Franţa (40 de participanţi). Am aplicat chestionare standardizate cu întrebări simple. Unele dintre acestea au necesitat răspunsuri „DA/NU”, altele au necesitat exprimarea unor opinii asupra unui subiect specific. Copiii români intervievaţi tind să vadă sportul ca o posibilă carieră, în timp ce copiii francezi intervievaţi văd sportul ca un mod distractiv de a-şi petrece timpul liber.

Cuvinte cheie: copii, sport, opinie, profesie, distracţie.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă