Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2001  
         
  Articol:   RĂDĂCINI RELIGIOASE ŞI INFLUENŢA RITUALURILOR ÎN SPORTUL MODERN / RELIGIOUS ROOTS AND THE IMPACT OF RITUALS UPON MODERN SPORT.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Toate culturile cunosc importante influenţe religioase în trecutul lor istoric. Manifestările şi consecinţele acestor influenţe sunt încă prezente chiar dacă factorul religios şi-a pierdut impactul. Mişcarea Olimpică a fost creată ca o religie artificială, prevăzută cu toate accesoriile de cult şi ceremonial. În privinţa conţinutului, în măsura în care acest cult a ajuns să se demodeze – expresia “citius, altius, fortius”, la origine un îndemn mental la viaţa monastică, a devenit un motto pentru mania recordurilor şi un scop în sine pentru sportul competiţional.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă