Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2001  
         
  Articol:   DEZVOLTAREA APTITUDINII PSIHOMOTRICE – ECHILIBRUL – PRIN EXERCITII DE NATURA CREATIVA, IN CADRUL GIMNASTICII ACROBATICE / LE DEVELOPPEMENT DE L’APTITUDE PSYCHOMOTRIQUE – L’EQUILIBRE – PAR DES EXERCICES A CARACTERE CREATEUR DANS LE CADRE DE LA GYMNASTIQUE ACROBATIQUE.

Autori:  IOAN PAŞCAN.
 
       
         
  Rezumat:  Programa şcolară, la clasele V-VIII, cuprinde o serie de elemente acrobatice cu caracter de echilibru. Lucrarea îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea procesului instructiv-educativ al gimnastici acrobatice, din ciclul gimnazial, prin crearea exerciţiilor specifice dezvoltării echilibrului static şi dinamic, necesar în acest domeniu, utilizând cele mai importante procedee metodice, ţinând cont de particularităţile de vârstă şi condiţiile didactice şi materiale existente  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă