Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2001  
         
  Articol:   CARACTERISTICELE PSIHOLOGICE ESENŢIALE ALE GIMNASTICII ARTISTICE SPORTIVE / THE SPECIAL PHYSIOLOGICAL CHARACTERISTICS OF ARTISTIC GYMNASTICS.

Autori:  NICULAIE NEGRU.
 
       
         
  Rezumat:  Lucrarea prezintă cateva aspecte generale ale gimnasticii artistice sportive, dar în mare parte ea este axată pe caracteristicele de ordin psihologic ale acestui sport. În cadrul aspectelor generale, am scos în evidentă mediul în care se desfăşoară acest sport, amintind despre aparate, despre varietatea elementelor tehnice şi a legilor care le guverneaza si nu în ultimul rând despre aptitudinile psihomotrice pe care trebuie să le aibă un gimnast. In partea a doua a lucrării am pus accent pe latura psihologică a acestui sport, trecănd în revistă procesele cognitive si manifestările afective care se evidenţiază atăt în cadrul antrenamentelor cât şi a competiţiilor sportive  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă